Capture Amsterdam Promo Sale (maart 2021) 1 March 2021 – Posted in: Acties

Elke maand bieden we een door ons gerestaureerde foto aan uit de beeldbank van Stadsarchief Amsterdam met kortingen die oplopen tot wel 50%. De geselecteerde foto is alleen in die maand via deze pagina te koop en zal na afloop van de actie (zonder korting) te zien in het foto-overzicht op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van komende updates, acties en aanbiedingen!

Deze maand beginnen we met een foto uit 1883 met daarop de Amstel gezien van de Halvemaansbrug naar Muntplein. Rechts staat het torentje van hotel Rondeel (waar inmiddels Hotel L’Europe staat) na de uitbreiding in 1883 door Ed. Cuypers. Op de achtergrond staat de Munttoren en het oude Muntgebouw. De foto is gemaakt door Andreas Theodorus Rooswinkel en vervaardigd door de kunsthandelaren / uitgever Gebroeders Douwes.

Capture Amsterdam - Gebroeders Douwes - Léurope - Amsterdam rond 1900 - Stadsarchief AmsterdamCapture Amsterdam - Gebroeders Douwes - Léurope - Amsterdam rond 1900 - Stadsarchief Amsterdam

Gebroeders Douwes
Hendrik Douwes bekwaamde zich als restaurateur en bedoeker van schilderijen. Met zijn oudere broer Evert J.P. Douwes vestigde hij in 1875 de firma Gebroeders Douwes, op de Grimburgwal 15. Na het overlijden van Evert verhuisde de firma naar de Warmoesstraat en nam tegelijkertijd het pand Damrak 69 in gebruik. Naast de handel in eigentijdse kunstwerken en de restauratie daarvan, hielden de gebroeders Hendrik en Evert zich ook bezig met de aan- en verkoop van etsen en gravures van de stad Amsterdam. Tevens brachten zij kabinetfoto’s met stadsbeelden in de handel. Zij kochten de glasplaten aan of lieten zelf beelden vervaardigen door fotografen in de stad. De collectie omvat 350 glasnegatieven, voornamelijk natte-collodiumplaten.

Promo
Voor deze promo kun je kiezen uit twee verschillende maten; A4 (20x30cm) of A3 (30x40cm), beiden worden op de hoogste kwaliteit afgedrukt op speciaal Hahnemuehle FineArt papier. Alleen de 30×45 cm FineArt print is voor deze actie ingelijst te bestellen.

Als je de foto meteen aan je muur wilt hangen dan kun je de foto laten inlijsten. De 30x40cm FineArt print zal worden ingelijst met een wit passe-partout in een luxe eikenhouten lijst van 44x55cm.


Wil je de foto liever in een andere maat of uitvoering stuur ons dan een email: info@capturemasterdam.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van komende updates, acties en aanbiedingen!